Allergener

  1. Spannmål som innehåller gluten, dvs. vete, råg, korn, havre, spelt, khorasanvete eller och produkter därav t.ex. vetestärkelse
  2. Kräftdjur och produkter därav
  3. Ägg och produkter därav, till exempel lysosym
  4. Fisk och produkter därav, till exempel fiskolja
  5. Jordnötter och produkter framställda därav
  6. Sojabönor och produkter därav, till exempel lecitin
  7. Mjölk och produkter därav (inklusive laktos)
  8. Nötter såsom mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt /Queenslandsnöt, samt produkter därav
  9. Selleri och produkter framställda därav
  10. Senap och produkter framställda därav
  11. Sesamfrön och produkter framställda därav
  12. Svaveldioxid och sulfit som överstiger en viss halt
  13. Lupin och produkter framställda därav
  14. Blötdjur och produkter framställda därav